Slapen

Er zijn 2-persoonskamers beschikbaar, die allen over een eigen badkamer beschikken met aparte regendouche, wastafel en toilet. Drie kamers zijn uitgerust met een jacuzzi. Elke kamer is afzonderlijk afsluitbaar.  De kamers zijn geluidsarm en hebben een verwarmde natuurstenen vloer met een eigen thermostaat.
Op verzoek zijn er hypoallergene dekbedden en hoofdkussens beschikbaar. Verder is er een gevuld koelkastje en waterkoker aanwezig om thee en koffie te zetten.
De kamers Westen en Oosten hebben een tweepersoonsbed (180×200), de Cottage kamer twijfelaar 140×200 met hoofd en voetbord en kamer de Hooizolder heeft een bed 180×200 met losse matrassen 90 x200. De basis opmaak van de bedden is 1 persoon dekbed. Op verzoek is ook een 2-persoon dekbed mogelijk. Daarnaast heeft elke kamer een eigen ‘werkplek’ (behalve de Cottage kamer) met een eigen tv met dvd-speler.
In de gang op de bovenverdieping bevindt zich een infrarood sauna voor gebruik. Alle gasten samen kunnen gebruik maken van de huiskamer.
Er zijn boeken, “ouderwetse” familiespelen en dvd’s voorhanden. U vindt hier ook uitgebreide informatie hoek over activiteiten in de regio onder alle weersomstandigheden.

Ontbijt

Afhankelijk van de gasten, hun wensen en het seizoen kan men in de huiskamer of buiten ontbijten. Het is mogelijk een eigen lunch klaar te maken om mee te nemen. Ook in deze B&B is men voorstander van een goed en vooral smakelijk en gezond ontbijt. Dat betekent een keuze uit versgebakken brood, cereals, zoet (eigengemaakte jam) en hartig beleg, fruit en sap. Dagelijks verse eieren van o.a.de Marans kippen bij het ontbijt met keuze uit omelet, roerei, gepocheerd ei of gekookt ei. Natuurlijk zijn ook regionale delicatessen als Fryske Sûkerbôle en de originele Friese nagelkaas (Fryske Tsiis) bij het ontbijtbuffet te vinden.
Met eventuele dieet- of allergiewensen wordt uiteraard rekening gehouden.

Avondeten

Gasten die in de B&B willen avondeten tegen betaling, indien mogelijk, kunnen dat per dag aangeven. Graag uiterlijk doorgeven voor 11 uur in de ochtend. U krijgt dan uw “wat de pot schaft “maaltijd opgediend in de huiskamer.

Uiteten

In de directe omgeving o.a.: Drachten, Beetsterzwaag, Olterterp en Boornbergum zijn er volop leuke en goede mogelijkheden om uit eten te gaan.
Van Michelin-ster tot McDonalds; van Griek tot Mexicaan of Italiaan. We hebben suggesties te over.

Vervoer en parkeren

Fiets: Er staan 2 ‘Beach’ fietsen klaar voor gasten die de omgeving willen verkennen. Mochten deze vergeven zijn, zijn er in het dorp (elektrische) fietsen te huur. Ook parkeer- en oplaadplaats voor meegenomen fietsen.

Auto: Er is parkeergelegenheid voor auto en paardentrailer op het terrein

Trein: NS-station Heerenveen of Leeuwarden of Groningen centraal. Vanuit hier kan men de (snel) bus nemen naar Drachten. Vandaar overstappen op lijn 18.

Bus: Er is een busverbinding Heerenveen via Drachten naar Assen vice versa die Ureterp aandoet. (Lijn 18, halte Gereformeerde Kerk Ureterp). Het is vijf minuten/ 500 m lopen van de halte naar de boerderij/ B&B. Vanuit Groningen (snelbus 20 min.) kan in Drachten worden overgestapt op lijn 18 naar Ureterp.