Ureterp, Oerterp op z’n Fries, ligt centraal in Zuidoost Friesland, beter bekend als het Friese Woudengebied (land van natuurlijk ritme) dat herkenbaar is aan zijn coulissen landschap. Friesland dankt zijn bekendheid vooral aan de watersport en de Friese Elfstedentocht. De Friese Wouden zijn in hun bescheiden, groene en pure uitstraling nog niet ontdekt door het massatoerisme.
Nog niet, want de gemeente Opsterland is volop bezig met promotieactiviteiten ten behoeve van de 16 dorpen die tot haar grondgebied (227 km2) behoren.
Zo zijn de afgelopen jaren bijvoorbeeld steeds meer routes bewegwijzerd die lopend, per fiets of te paard kunnen worden afgelegd.
Op een kilometer van de A7/N381 (5 km van Drachten/Beetsterzwaag & 35 km van Groningen/ Leeuwarden & 150 km van Schiphol/ Amsterdam) net buiten het dorp Ureterp, ligt The Black Horse B&B & More op 3.5 hectare eigen land; een plek waar reeds eeuwen een boerderij stond die in 1954 verloren ging na een brand.

De huidige bewoners kochten de ‘pleats’ in 2007. Ze vielen als een blok voor deze plek en alle mogelijkheden daar. Na een totale verbouwing in de afgelopen jaren veranderde de “vervallen” boerderij in een mooie woonplek met kamers voor gasten. De mogelijkheden zijn onbegrensd, zelfs tot en met een aparte accommodatie voor paarden van de gasten. Kortom, wie er logeert weet zich welkom in een landelijke omgeving waar nog volop agrarisch gewerkt wordt midden tussen de reeën, Friese paarden, schapen, hazen, koeien en wilde ganzen.

Welkom

The Black Horse B&B & More heeft de service en het comfort van een sterrenhotel en de intimiteit en privacy van een B&B. De categorie gasten waarop eigenaresse Alice Krol zich richt kan niet eenduidig worden ingedeeld. Simpel gezegd: dat kan namelijk iedereen zijn. Van vogelaars tot wandelaars van fietsers, vissers, golfers, bridgers, ruiters, menners tot zakenmensen die ontspanning zoeken na – of ter voorbereiding op – een belangrijke ontmoeting.
Ook voor een lekker weekendje weg met z’n tweetjes……
Expats gebruiken de B&B als een ideale uitvalshaven. Ook mindervalide gasten zijn welkom in een boerderij die drempelvrij en rollator-vriendelijk is en voorzien van een traplift. Het ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten is 10 minuten rijden. Voor familieleden van een patiënt is de B&B dan ook een goede plek om te bivakkeren.
Bij zo’n B&B horen natuurlijk verschillende terrasjes, tuin of zelfs weiland bij om even uit te blazen of te genieten van het mooie weer.

HELAAS …………..

De B&B is niet kind– veilig en daardoor niet geschikt voor baby’s en kinderen.
Er zijn landbouwmachines en diepe waterkelders. Het land is rondom afgezet met schrikdraad en sloten.
Tevens is de B&B is er zelf niet op ingericht.
I.v.m. loslopende dieren en drie honden is het niet mogelijk om een hond mee te nemen.
Onze eigen honden mogen ook niet in het gedeelte van de boerderij komen waar de gasten verblijven.
De honden zullen u ongetwijfeld komen begroeten bij aankomst!

Over ons

Eigenaresse van de B&B Alice Krol bewoont de boerderij samen met haar man Harry Voesten. Afkomstig uit de Randstad kent zij de hectiek en drukte van het westen maar al te goed en ze weet dan ook precies hoe overweldigend de stilte, de rust en de ruimte van de huidige “The Black Horse B&B & More” voelt voor gasten uit drukbevolkte regio’s. Dat Alice en Harry hoge eisen stellen aan wonen en leven is gemakkelijk af te leiden aan de inrichting en het voorzieningenpakket van B&B.

Logo

Het logo van The Black Horse B&B & More is ontworpen naar analogie van het Friese uilenbord dat per regio een aparte symboliek uitdraagt. Is er vrijwel altijd een zwaan op het “oelebret” te herkennen: in dit geval zijn het twee gestileerde Friese paarden met een knipoog naar de twee merries van de eigenaren: Mynke en Houkje. Verder zijn er nog twee Walliser Schwarznase schapen, drie honden, vier boerderijkatten en kippen met een haan: alles los op het erf.